Smakprov från en arbetsvecka i Kinshasa

Många frågar: Kongo, vad gör du där? Eller som mamma alltid undrar när jag reser: Hur ser en vanlig dag ut? Precis som så ofta när man reser är dagar och veckor sällan varandra särskilt lika. Här nedan är trots allt ett utdrag från min jobbvecka som precis passerat (med betoning på u-t-d-r-a-g). Kan lova att vardagen är betydligt mer levande än vad mina korthuggna anteckningar inger. Torrt - jag vet. Inte minst med tanke på hur mycket som händer utanför arbetet. Men nu får i allafall en undrande morsa några frågetecken besvarade. Och kanske någon mer för den delen. So here goes...


19 okt: Samtal med OneWorld Works. Redigering av bilder. Import av bilder till dator. Uppladdning av bilder på FB. Publicering av tre blogginlägg. Foto av Malou (engelska elev). Porträttbilder importerade till Armands USB.


20 okt: Foto/kopiering av dokument för Dido. Foto samt ifyllnad av green card formulär. Samtal med Espoir Pour Tous (ESP). Redigering och organisering av bilder för ESP. Mail skrivet till Sv. Ambassaden i Kinshasa.


21 okt: Stativ överlämnat till ESP. Redigering av foto och film för ESP - bränning av allt på DVD, överlämnat. Utvärdering från Kulturdag med gatubarn - mottagen. Mail till Sv. ambassaden skickat. Foto för green card, import och redigering av bilder. Samtal med Jatukik huvudkontor i Washington. Fotografering av mottagen hjälpsändning från USA, bilder importerade till dator. Trailer/bildspel från Kulturdag med gatubarn färdigklippt.


22 okt: Bilder importerade till Maman Pauline Foundation, via USB. Besök av barnhem Maison de L’espoir: foto av två nykomlingar med moder. Mail till Unicef. Bilder till Jatukik huvudkontor (3) från hjälpsändning. Trailer från kulturdag med gatubarn mailad till OneWorld och ESP. Samtal med OneWorld. Utvärdering från kulturdag mailad till OneWorld. Mail om avslag för nattplåtning skickat till ESP.


23 okt: Redigering av bilder. Foto och produktion av diverse greencard-foton. Olika mail till OneWorld, Globetree, ESP, ambassad och UNICEF. Redigering av bilder. Uppladdning av bilder på FB.  Bild för I LOVE AFRICA mailad till Earth Rights Inst. Utvärdinering från barnhemsbesök mailad till Jatukik huvudkontor. Bilder till Jatukik huvudkontor på nykomlingar (3) vid barnhem. Arbete med reportagetext. 

24 okt: Greencard produktion. Meddelande till Wendy M. Mail till ESP och OneWorld. Redigering av bilder.  

Kommentarer
Postat av: Katarina

Änligen först igen! att kommentera menar jag. tack för vardagliga beskriningar. det som slår mig när jag läser är ju att du faktiskt tycks göra det som från början var den annons du svarade på; dvs att med foto illustreraa organisationens arbete i Kongo. Efter alla turer hit och dit så är det smått FANTASTISKT att du faktiskt också gör det som var din lockelse (och deras framförallt) och mycket mycket annat, Kram

2009-10-28 @ 21:03:00
Postat av: erik

precis det här jag vill läsa, vad verkligen gör!

keep it up!

2009-11-03 @ 13:06:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0