Väntar på lektion

Väntar på lektion

Alla som går gymnasiet (typ hela skolan)

Alla som går gymnasiet (typ hela skolan)
 
Vi är en go o gla blandning från Malmö, Lund, Karlstad, Skövde, Umeå, Floda, Danmark, Norge, men mest  från Sthlm och Göteborg.

Hemmastadd

Hemmastadd
Efter att ha packat upp det mesta, träffat lärare och börjat lära känna de flesta börjar jag nu känna mig ganska hemmastadd här på skolan och internatet.

Skolområdet är som en liten idyllisk oas precis i utkanten av Nairobi och östafrikas största kåkstad "Kibera".
Det finns en stor pool, som tyvär inte är uppvärmd föränn sen eftermiddag pga de kalla nätterna (13 grader), två tennisbanor, tv-rum, gym, fotbollsplan, volleybollplan och basketplan. Så som ni säkert förstår finns det alltid något att göra.

Idag började dagen med att jag fick sova ut eftersom vi inte hade några lektioner på förmiddagen. Vi var några som missade frukosten och gick då istället (för mig första gången) utanför skolområdet och till ett köpcentrum 5min bort där vi åt en grymt god och billig brunch på cafét Javahouse. Där kommer vi förmodligen tillbringa många timmar framöver. :D

Sedan hade jag lite lektioner med mina nya lärare, som för övrigt verkar grymt bra. Skoldagen avslutades med ett möte angående säkerheten, och jag kan lugna er därhemma som känner det minsta oro. Så länge man inser att situationen inte är densamma som hemma i Stockholm och inte tar några onödiga risker kommer jag att vara minst lika säker här! Vi fick våra id-kort utdelade och gick sedan liten smått uppskrämda av alla värstinghistorier ut för att bekanta oss med området.

Vi besökte en marknad kallad toy-market där vi mest bara gick runt och tittade. Toy-market är en stor marknad alldeles nära vår skola där det b.l.a. säljs second-hand grejer som vi från västvärlden har skänkt. Typ "Uff". Riktigt coolt faktiskt.

Imorgon är det frilufsdag och på söndag ska vi på det första safarit!

kommer fler bilder. puss och kram
hejhej

Sight-seeing i Nairobi

Sight-seeing i Nairobi

Flygresan gick bra...

Flygresan gick bra...
Efter en natt i London åkte vi i hela vägen till Nairobi i strålande sol. Vi såg alperna, rivieran och Sahara!

Framme!

Ojojoj vad mkt kommentarer!!
Tusen tack och fortsätt så!!... 

Afrika, Kenya, är wow! Finns inget annat ord just nu. 
Så mycket intryck och saker som händer på så kort tid att jag knappt hinner med. 
 
Resan gick helt kanon och jag måste ju passa på att tacka för den fina avvinkningskommitén inklusive alla sms, , mail, inlägg och telefonsamtal ni har peppat med. Tack, tack och återigen TACK!!

Skolan börjar först på torsdag då det nu är introduktion första dagarna. Idag var vi på upptäcktsfärd inne Nairobi 
med internatföreståndarna. Vilken stad!!! "Kaos" skulle den kunna heta istället för Nairobi.  
 
Nej, mycket å göra! 
Poolen väntar...

Timmar kvar...

293700-5  
Jaha, här kommer nog det sista inlägget innan avresan. Nästan gång jag skriver är jag i AFRIKA. 

Fram tills ikväll var hela vardagsrummet+matsalen fulla med saker som ska med, har nu lyckats pressa ned det mesta, men fortfarande återstår lite...

Som någon utryckte det; "Tänk, du packar ned hela ditt liv och flyttar iväg med det till andra sidan jorden!"
Fast mitt liv består ju av lite mer än det som syns på bilden... hehehe 

Planet går på lördag kl. 18.35. För alla som vill följa med och vinka av är det bara att höra av sig så att det blir tillräckligt med plats i bilen. Vi åker hemifrån 15.45 så kom innan, gärna tidigare under eftermiddagen. 
 
morrs på er


Packningen påbörjad!

Packningen påbörjad!
Med assistans från Johanna är nu den första packningen klar och skickas i nästa vecka ned till Nairobi. 
Nu finns det ingen återvändo...   mohahahaha

Om min resa till Kenya

Som vissa av er säkert redan känner till så ska jag och en kompis, Oscar, åka till Kenya i östafrika ett år. 

 

Vi kommer tillsammans med 46 andra gästelever studera på Svenska skolan i Kenyas huvudstad Nairobi. Skolgången skiljer sig inte mer från en vanlig samhällsvetenskaplig linje annat än att skolan är belägen i ett annat land än Sverige. Detta gör att jag kommer hem och går sista året i gymnasiet med min gamla klass utan att behöva gå om ett år. Kanon! 

 

Under året kommer vi att göra  resor inom landet. B.l.a till Masai Mara där vi ska på safari, Victoriasjön där vi ska ha fältstudievecka, Mt Kenya som vi ska bestiga och Mombasa där jag har tänkt att dyka.

 

Tanken med resan är lite mer än att ligga och sctheka vid en poolkant hela året. Att redan i unga år få lite "vidgade vyer" på ett minst sagt annorlunda sätt är väll enligt mig en av huvudanledningarna till denna resa. 

 

På den här bloggen är det meningen att jag ska hålla kontakten med vänner och familj som vill följa min resa under året som går.  Ni ska kunna titta på bilder och läsa om vad det egentligen är jag håller på med där nere, samtidigt som jag ska speeda upp min hemlängtan lite genom att läsa era kommentarer. 

 

Min ambition är att skriva åtminstonde ett inlägg i veckan, men det kommer förmodligen att variera beroende på hur mycket som händer där nere. Ibland blir det kanske oftare och ibland betydligt mer sällan. 

 

 

Och glöm inte att ju fler kommentarer ni skriver, desto mer taggad blir jag på att skriva!

 


Karta över Kenya

Karta över Kenya

Om det är någon som undrar var jag ska...

Om det är någon som undrar var jag ska...

RSS 2.0