MADAGASKAR!

Japp! Nu är det äntligen klart hur jag ska träffa mamma och lillasyster. 

På onsdag tar jag flyget till Madagaskar och träffar dem i någon kuststad på södra delen av ön. De flög dit i söndags. Vi tillbringar en vecka på Madagaskar innan vi tar flyget till Nairobi tillsammans. Under tre dagar ska jag, liksom jag gjorde med pappa och lillebror Jakob, guida runt i mitt nuvarande hem. 

Jag måste erkänna att jag är lite nervös som ska ta mig helt själv till ett främmande afrikanskt land. Dessutom ska jag sedan hitta ett inrikesflyg till någon liten ort som för många är en vit fläck på världskartan. Bara att hitta biljettkontoret här i Nairobi var en utmanande uppgift. Turism på Madagaskar existerar knappt än så länge, men en av våra internatföreståndare  tror att det kommer bli nästa stora turistsuccé. I sådana fall blir det kul att komma dit innan alla andra. Jag kan inte säga annat än att det här kommer bli riktigt spännande! 

Kanske är det någon påläst nyhetsmurvel som nu reagerar med förskräckelse över att vi ska semestra på just Madagaskar. Men det är ingen fara. Cyklonen som media har rapporterat om de senaste dagarna har bara härjat på norra och östra delen av ön. Vi kommer vara säkra i söder. Madagaskar är en gigantisk ö (världens fjärde största) och det är nog ganska osannolikt att cyklonen skulle nå oss. 

Förhoppningsvis återkommer jag med en lyckad reseberättelse om knappt två veckor!

Håll tummarna att allt går bra, och önska mig lycka till!
Morrs på er

FN-diplomat

FN-diplomat
Anton och jag representerade Filippinerna under rollspelet EAST AFRICAN MODEL UNITED NATIONS, i FN:s tredje största kontor i världen. Vi satt i den största salen med drygt 500 personer från hela Afrika. 

Diplomat i FN för en vecka

Jag är hemma från Etiopien och vill bara meddela att jag lever. Grymt häftigt stad Addis är! På många sätt skiljer sig Addis rejält från Nairobi, vilket var kul att uppleva nu när jag bott här i snart 6 månader. Igår inleddes Model UN ? FN rollspelet som jag tidigare berättat om. Måste säga att jag känner mig väldigt viktig och vuxen när jag klampar runt i det tredje största FN-kontoret i världen. Med formell diplomatklädsel och delegater från hela Afrika så blir känslan verkligen äkta. Idag vågade jag säga mina första ord i den gigantiska konferenssalen. Ska se om jag antar min egen utmaning att gå upp i talarstolen imorgon. 

 

Nepp, nu ska jag förbereda mitt tal?

 

Morrs morrs på er fellow delegates


SPORTLOV!!

Kommande tre veckor blir hektiska! Imorgon börjar sportlovet och vi är tre stycken som tar flyget till Etiopiens huvudstad Addis. Vi kommer hem på söndag och ska försöka proppa in så många upplevelser som möjligt under veckan. På Måndag om en vecka inleds Model United Nations - ett FN-rollspel i FN:s toppmöteslokaler. Kommer bli grymt kul, men även lite nervöst. Att hålla tal inför flera hundra människor från hela världen är väll inte precis vad jag är van vid. Det är bara en grej som är himla synd, mina polare från VRG skulle ha varit med men kommer inte. Det är inte så mycket att göra, tydligen så är det oroligheternas fel. Veckan därpå kommer förmodligen mor och lillasyster. Vi får se vad vi hittar på, förmodligen åker vi någon annanstans än Nairobi. 


Annars då... Ni är säkert många som undrar hur det ser ut i Kenya just nu. Här i Nairobi har det varit mycket lugnt, men spänt, de senaste dagarna. Förhoppningsvis redovisar Kofi Annan en konkret långsiktig plan i början på veckan. Min känsla är nu att det värsta är över. Men som jag har sagt tidigare, det är mycket svårt att säga vad som kommer hända härnäst. 

Nej, nu ska jag packa...

hej på er!

RSS 2.0